نگاهی عمیق به صفر تا صد استخراج ارزهای دیجیتال
آموزش ماینینگ (استخراج), آموزشیبا افزایش آگاهی عمومی درباره ارزهای دیجیتال، علاقه مردم برای داشتن این ارزهای رمز نگاری شده نیز افزایش یافته است. اما برای به دست آوردن آنها تنها دو راه کلی وجود دارد. علاقمندان به ارزهای دیجیتال برای داشتن آنها یا باید با انتخاب صرافی معتبر و مورد اعتماد اقدام به خرید بیت کوین و یا سایر ارزهای دیگر کرده و سرمایه خود را به سرمایه دیجیتال تبدیل کنند، یا اینکه طی فرایندی به نام استخراج به آنها دست یابند. بسیاری از ارزهای رمزپایه همچون بیت کوین، اتریوم، بیت کوین کش، لایت کوین و غیره از همین روش تولید میشوند و بیت کوین محبوبترین و تثبیت شدهترین نمونه یک رمز ارز قابل استخراج است که مبتنی بر یک الگوریتم اجماع به نام اثبات کار شکل میگیرد.
کلمه استخراج (Mining) به معنی تایید تراکنشهای مربوط به ارزهای دیجیتال و تولید آنها از طریق حل مسائل پیچیده ریاضی توسط کامپیوترهای قدرتمند است. این مسائل به حدی پیچیده هستند که به جز کامپیوترها، ابزار دیگری برای حل کردن آنها وجود ندارد. درست مانند استخراج طلا که با گذشت زمان ذخایر معادن آن کاهش مییابد، با افزایش تعداد استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال در طول زمان، پیچیدگی مسائل هم افزایش یافته و در نتیجه استخراج کردن آنها هم سختتر خواهد شد.
دلیل انتخاب کلمه استخراج برای تولید ارزهای دیجیتال این است که همانطور که استخراج کنندگان در ازای کار سختی که در معادن انجام میدهند به فلزات ارزشمند دست پیدا میکنند، استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال(ماینرها) نیز به پاس خدمتی که انجام میدهند پاداش دریافت میکنند که این پاداش در قالب ارزهای دیجیتال است.
استخراج چیست و چگونه صورت میپذیرد؟

همانطور که اشاره کردیم به فرایند تولید و پردازش تراکنشهای ارزهای دیجیتال استخراج گفته میشود. ارزهای دیجیتال ساختار غیرمتمرکز دارند و هزاران کامپیوتر و دستگاه استخراج در سرتاسر دنیا بدون حضور یک سازمان، شرکت یا دولت خاص به صورت داوطلبانه وظیفه پردازش تراکنشها و تولید ارزهای جدید را بر عهده دارند. اگر بخواهیم استخراج ارزهای دیجیتال را به زبان ساده توضیح دهیم میتوانیم بگوییم که بسته به شبکه بلاک چینی که رمز ارز مورد نظر روی آن کار میکند، هر چند دقیقه یک بلاک جدید در شبکه تولید میشود که اگر قادر باشید آدرس دقیق آن بلاک را حدس بزنید، میتوانید آن را به حساب خود انتقال داده و مالک یک بلاک از آن رمز ارز شوید.
در واقع به دلیل استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار که در ادامه به طور مفصل درباره آن صحبت خواهیم کرد، به محض انجام شدن یک تراکنش در شبکه ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، ابتدا صحت انجام این تراکنش بررسی شده و توسط افرادی که استخراج کننده (ماینر) نامیده میشوند تایید شده و موجودی کیف پولها در بلاک چین به روز رسانی میشوند. تا زمانی که ماینرها تراکنشها را انتخاب و تایید نکردهاند، تراکنشها در استخر تراکنشهای تایید نشده معلق باقی میمانند. این استخر شامل مجموعهای از معاملات تایید نشده در شبکه است که در انتظار پردازش هستند. معمولا معاملات تایید نشده در یک استخر بزرگ جمعآوری نمیشوند و در استخرهای طبقه بندی شده کوچک قرار میگیرند.
لازم به ذکر است که فرایند انتخاب تراکنشها به صورت خودکار انجام شده و صرفا بر اساس میزان کارمزدشان اولویت بندی میشوند و استخراج کنندگان دخالتی در انتخاب تراکنش ندارند. هر چه کارمزد انجام تراکنش بیشتر باشد سریعتر در اولویت پردازش استخراج کنندگان قرار گرفته و سریعتر انتقال صورت میگیرد. این عمل تنها به وسیله کامپیوترهای بزرگ با توان پردازشی بسیار بالا امکانپذیر است و استخراج ارزهای دیجیتال یکی از صنایع دشوار و هزینه بر محسوب میشود. ولی در این میان شرکتهای بزرگی هستند که با سرمایهگذاری مبالغ بالا، به اصلیترین استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال تبدیل شدهاند. اما لازم است قبل از ورود به هر صنعتی و صرف زمان و پول خود در آن زمینه، ابتدا جوانب کار را مورد بررسی قرار داده و به صورت کامل با آن صنعت آشنایی پیدا کنیم. برای این منظور و آشنایی کامل با صنعت محبوب استخراج ارزهای دیجیتال تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
استخراج نرم افزاری و سخت افزاری
همانطور که اشاره کردیم کاربران ارزهای دیجیتال از سراسر دنیا قادر خواهند بود با استفاده از قدرت پردازش دستگاههای مخصوص خود اقدام به حل معادلات ارزهای دیجیتال کرده و ارزهای جدید را استخراج کنند. اما به طور کلی استخراج ارزهای دیجیتال را میتوان به دو دسته استخراج سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم کرد. استخراج سخت افزاری نیازمند دستگاهها و الگوریتم مخصوص به خود بوده و طبق الگوریتمهای خاصی که عموما الگوریتم اثبات کار (Proof of work) نام دارند، انجام میشوند. این الگوریتم به دستگاههای استخراج این امکان را فراهم میکند که با رمز گشایی کردن تراکنشهای ارسالی به شبکه و حل کردن آنها، تراکنشها را تأیید کرده و مبلغ از قبل تعیین شدهای را به عنوان پاداش دریافت کنند. اما در استخراج نرم افزاری فرد استخراج کننده نیازی به دستگاههای به خصوصی نداشته و با کامپیوترهای شخصی و ظرفیت پردازش و گرافیک آنها، اقدام به استخراج ارز دیجیتال مورد نظر خود میکند. این نوع استخراج بر خلاف نوع دیگر آن، طبق الگوریتم گواه اثبات سهام شکل میگیرد. در این روش سختافزار و قدرت آن ملاک قدرت استخراج کننده در شبکه نیست، بلکه میزان دارایی یا سهام اوست که توانایی و قدرت را در شبکه افزایش میدهد. البته در حال حاضر این روش کمتر از استخراج سخت افزاری مورد استفاده قرار میگیرد.
استخراج بیت کوین

با توجه به اینکه ارز دیجیتال بیت کوین بزرگترین رمز ارز دنیا بوده و با وجود گذشت بیش از ده سال از پیدایش آن، هیچ ارز رمز نگاری شده دیگری توانایی رقابت با آن را ندارد، در این قسمت نگاهی به نحوه استخراج بیت کوین انداخته و چگونگی به دست آوردن بیت کوینهای جدید را شرح خواهیم داد.
ماهیت بیت کوین به عنوان اولین و ارزشمندترین ارز دیجیتال دنیا، تفاوت بسیاری با ارزهای فیات دارد. در سیستم مالی سنتی، دولتها در صورت نیاز پول بیشتری چاپ کرده و به بازار تزریق میکنند. این در حالی است که بیت کوین چاپ نشده و کشف میشود و کامپیوترهای بسیار قدرتمند در سراسر جهان برای کشف این پول با هم به رقابت میپردازند.
درست مانند هر سیستم اقتصادی دیگری افراد در شبکه بیت کوین هم با یکدیگر مراودات مالی دارند. اما بهرهگیری از تکنولوژی بلاک چین در این ارز دیجیتال سبب ایجاد فضای فوقالعاده شفافی شده است که به واسطه آن تمام تراکنشهای انجام شده در جایی شبیه به یک دفتر کل توضیع شده ثبت میشوند. در حقیقت شبکه بیت کوین اطلاعات تمامی تراکنشهای انجام شده در یک بازه زمانی مشخص را جمعآوری کرده و آنها را درون یک لیست به نام «بلاک» ذخیره میکند. استخراج کنندگان یا ماینرها باید این تراکنشها را تایید کرده و آنها را درون یک دفتر کل عمومی ثبت کنند. این دفتر کل عمومی که از زنجیرهای از بلاکها ساخته شده است، «بلاک چین» نام داشته و ۱۰۰ درصد بدون خطا و مورد اعتماد است. گروهی از تراکنشهای بیت کوین که در یک قالب مشخص ذخیره میشوند یک بلاک بیت کوین را تشکیل میدهند و تقریبا هر ده دقیقه یک بار یک بلاک جدید به شبکه این ارز دیجیتال اضافه میشود. به محض تشکیل یک بلاک از تراکنشها ماینرها دست به کار شده و عملیاتی روی آنها انجام میدهند. آنها اطلاعات بلوک را دریافت کرده، فرمول ریاضی مشخصی روی آن اعمال کرده و آن را به ترکیبی کوتاه از اعداد و حروف تبدیل میکنند که «هش» نامیده میشود. شناسه منحصر به فرد هر تراکنش، هش نام دارد. حتی اگر یک کاراکتر در بلاک تغییر کند نتیجه، هش کاملا متفاوتی را حاصل خواهد کرد.
ماینرها علاوه بر اینکه هش تک تک تراکنشهای داخل هر بلاک را به دست میآورند، برای به دست آوردن هش هر بلاک، به هش آخرین بلاک قبلی که در بلاک چین ذخیره شده است هم احتیاج دارند. بدین ترتیب هش هر بلاک بر اساس هش بلاک قبل خود ایجاد شده و هر گونه دستکاری در این مرحله به راحتی مشخص خواهد شد. پس از اینکه اعتبار بلاک جدید تایید شد، تمام افرادی که در شکل گیری بلاک جدید نقش داشتند جایزه دریافت میکنند و این جایزه همان بیت کوین است.
تعداد بیت کوینهایی که برای ساخت یک بلاک به ماینرها هدیه داده میشود در آغاز برابر با ۵۰ بوده است. اما این پاداش هر چهار سال یکبار طی فرایندی به نام هالوینگ نصف شده و در حال حاضر برابر با ۶٫۲۵ بیت کوین میباشد.
بنابراین مفهوم پایه ماینینگ بیت کوین این است که یک قسمت کوچکی از هر بلاک که شامل داده تصادفی بی معنی است روی شبکه وجود دارد و ماینرهای بیت کوین تمام دادهها را از بلاک تشکیل شده برداشته، دسته تصادفی را با هم مخلوط کرده و هش کلی آن را محاسبه میکنند. درست مانند تکههای پازل که از کنار هم قرار گرفتن آنها تصویر قابل درکی به وجود میآید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که همانطور که بازیابی هشها آسان است، پیش بینی آنها غیر ممکن بوده و عملکرد آنها کاملا تصادفی است. بنابر این برای ماینرها پیش بینی اینکه کدام مجموعه داده تصادفی، چه هشی تولید میکند غیر ممکن است و این کار تنها با استفاده از توان پردازشی بسیار بالای دستگاههای استخراج ممکن است. در واقع پس از به دست آوردن هش تراکنشهای انجام شده در بلاک و همچنین هش کلی هر بلاک و افزودن آن به شبکه بیت کوین و پس از تایید شدن درستی راه حل توسط شبکه، به ماینر تعدادی بیت کوین به عنوان پاداش داده میشود و به همین ترتیب بیت کوینهای جدید استخراج میشوند
برای شروع استخراج چه مواردی را در نظر داشته باشیم؟
تا اینجا به درک مناسبی از استخراج ارزهای دیجیتال بیت کوین دست یافتیم، اما از آنجایی که استخراج ارزهای دیجیتال با مصرف بالای برق همراه است، برای شروع باید مطمئن شوید که میتوانید از پس تمام هزینههای مربوط به مصرف انرژی و نگهداری سخت افزار آن بربیایید. مواردی همچون در اختیار داشتن یک سیستم سختافزار قدرتمند، انتخاب ارز مناسب، محاسبه هزینههای جاری استخراج، محاسبه سود استخراج، ابزار خنککننده مناسب، اتصال همیشگی به اینترنت، انتخاب کیف پول مناسب و عضویت در استخرهای استخراج از جمله نکاتی است که باید برای استخراج ارزهای دیجیتال در نظر داشت. اگر شما هم تازه به جمع استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال ملحق شده و یا قصد ورود به این صنعت پر سود اما سرشار از ریسک را دارید، مطالعه ادامه این مقاله خالی از لطف نیست.
نرخ هش چیست؟
نرخ هش در واقع معیار سنجش توانایی محاسباتی یک ماینر است. هر چه این مقدار بیشتر باشد استخراج کنندگان میتوانند به جوابهای بیشتر دست یافته و در نتیجه جایزه بیشتری به دست بیاورند. واحد محاسبه این متغیر در حالت پابه، هش بر ثانیه(H/S) است. اما با افزایش توان پردازش سخت افزارهای ماینینگ طی چند سال اخیر، واحدهای دیگری مثل کیلو هش(KH/S)، مگاهش(MH/S)، گیگاهش(GH/S)، تراهش(TH/S) و پتا هش (PH/S) را نیز به کار میبرند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نرخ هش میتوانید به مقاله هش چیست مراجعه کنید.
البته لازم به ذکر است که با توجه به افزایش توان پردازشی دستگاههای استخراج، شبکه بیت کوین معیاری به نام دشواری شبکه را تعریف کرده است تا بتواند سرعت استخراج بلاکها را در حد معقولی نگه دارد. این معیار هر دو هفته به گونهای تنظیم میشود که تقریبا هر ۱۰ دقیقه یک بلاک کامل شود.
استخراج مبتنی بر اثبات کار
ایده الگوریتم اثبات کار (Proof of Work)که پایه و مبنای محبوبترین و رایج ترین ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است، در اوایل دهه ۹۰ به عنوان الگوریتمی برای محافظت در برابر ایمیلهای اسپم مطرح شد. این سیستم یک سازوکار اجماع مبتنی بر قدرت محاسباتی است و کاربران مشارکت کننده لازم است مسائل ریاضیاتی دشوار را برای تعیین اعتبار تراکنش ها حل کنند. شبکههای بزرگ مبتنی بر علم رمزنگاری مانند بیت کوین، الگوریتم اثبات کار را بنیان کار خود قرار دادهاند زیرا این موضوع به غیر متمرکز بودن هر چه بیشتر قدرت و کنترل بر روی توزیع و پیادهسازی تغییرات عمده اقتصادی و فنی در شبکه میانجامد.
کاربرد الگوریتم اثبات کار(PoW) در استخراج ارز های دیجیتال

ماینینگ فراید ایجاد یک بلاک تراکنش جدید و اضافه کردن آن به بلاک چین است. مجموعه قوانینی که صحت فرایند ماینینگ را بررسی می کنند، الگوریتم اثبات کار نامیده می شوند. به عبارت ساده، الگوریتم PoW تعیین می کند که کسانی که ظرفیت بیشتری دارند می توانند پاسخ معادلات استخراج را زودتر بیابند.
ماینر چیست و ماینر کیست؟
جالب است بدانید که افرادی که با سرمایهگذاری در استخراج رمز ارزها، وارد این حوزه میشوند نیز ماینر نامیده میشوند. آنها علاوه بر به دست آوردن سود از طریق استخراج ارزهای دیجیتال، به حفظ امنیت و سرپا نگه داشتن شبکه ارزهای دیجیتال نیز کمک میکنند. در حقیقت ماینرها ارزهای دیجیتال را خریداری نمیکنند بلکه با صرف انرژی و هزینه، آنها را تولید میکنند.
لازم به ذکر است که تنها ۲۱ میلیون ارز دیجیتال بیت کوین قابل استخراج در سراسر دنیا وجود دارد که از این تعداد تاکنون حدود ۱۸میلیون بیت کوین استخراج شده است. به غیر از بلاک اولیه بیت کوین به نام (genesis block)که توسط سازنده بیت کوین به نام ساتوشی ناکاموتو ایجاد شده است، بقیه بیت کوینها توسط ماینرها تولید شدهاند. پس از اتمام ۲۱ میلیون بیت کوین قابل استخراج، ماینرها همچنان وظیفه تایید تراکنشهای انجام شده در شبکه بیت کوین را بر عهده خواهند داشت و عمده درآمد آنها از کارمزدهای مربوط به انجام تراکنشها تامین خواهد شد.
برای اطلاع از آمارهای بلاکهای استخراج شده بیت کوین میتوانید به صورت زنده از وب سایتهایی مانند(blockchain.info) کسب اطلاعات کنید.
سختی استخراج
تعادل شبکه بیت کوین به واسطه کم و زیاد شدن سختی شبکه بیت کوین برقرار میشود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، زمان تقریبی تشکیل هر بلاک در شبکه بیت کوین حدودا ۱۰ دقیقه است. این بدان معنی است که هر ۱۰ دقیقه یکبار بیت کوینهای جدید تولید میشوند. اما ممکن است یک ماینر با در اختیار داشتن یک کامپیوتر بسیار قدرتمند بتواند جواب حل معادله یک بلاک را در مثلا در عرض ۵ دقیقه به دست بیاورد. این امر سبب بروز اختلال در کار شبکه، استخراج سریع واحدهای بیت کوین و در نتیجه تمام شدن کل واحدهای این ارز دیجیتال پیش از تاریخ تعیین شده شود. به همین منظور چیزی تحت عنوان سختی شبکه، در بیت کوین به وجود آمده است. سختی شبکه بیت کوین که بعد از هر ۲,۰۱۶ بلاک یا به عبارتی هر دو هفته یکبار تعیین میشود، به صورتی تنظیم میشود که ماینرها بتوانند در ده دقیقه به جواب برسند، نه بیشتر نه کمتر. با این حال، این زمان در برخی مواقع و بهصورت جزئی کم و زیاد میشود، مثلاً ممکن است یک بلاک در ۹.۸ دقیقه ساخته شود. با اضافه شدن قدرت پردازش ماینرها، سختی افزایش مییابد و با کم شدن آن، سختی هم کمتر میشود.
استخر استخراج چیست و چه کاربردی دارد؟
در حال حاضر هیچکس به تنهایی قادر نیست از عهده پردازش یک بلاک بربیاید، مگر اینکه به منابع نامحدود سخت افزار ماینینگ دسترسی داشته باشد. به همین دلیل تعدادی از ماینرها در قالب مجموعهای به نام استخر(Pool) گرد هم میآیند تا احتمال حل یک بلوک و دست یافتن به پاداش استخراج را بیشتر کنند. در حال حاضر چندین استخر استخراج وجود دارند که ماینرها میتوانند سخت افزار خود را به آنها متصل کرده و یک بلاک را حل کنند. پاداش حل بلاک پس از کسر هزینهها و کمیسیون خود استخر، به نسبت مشارکت ماینرها بین آنان تقسیم خواهد شد.
استخرهای استخراج زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که ماینرهای ارزهای دیجیتال با پیوستن به آنها شانس خود را برای به دست آوردن پاداش استخراج بلاک را بیشتر میکنند. لازم به ذکر است که بخش عظیمی از این مخازن در کشور چین قرار دارند و ماینرها باید قبل از انتخاب یک استخر استخراج باید نکاتی مثل سازگاری زیرساخت، مکانیسم تقسیم وظایف، شفافیت استخر توسط اپراتور، پایداری و استحکام استخر و ساختار هزینه استخر توجه کافی داشته باشند.
آیا اندازه استخرهای استخراج اهمیت دارد؟
منظور از اندازه یک استخر استخراج، میزان ماینرهای آن یا به طور دقیقتر میزان قدرت پزداشی آن است. بسیاری از افراد تصور میکنند که اندازه استخر اهمیت چندانی ندارد. اما استخرهای بزرگتر به دلیل داشتن قدرت محاسباتی بالاتر، احتمال بیشتری برای یافتن منظم بلاکها دارند. استخرهایی با اندازه کوچکتر ممکن است زمان طولانیتری را در این پروسه طی کنند.
استخرهای بزرگ معمولا پرداختهای منظمتری داشته و از اعتبار بیشتری برخوردارند اما میزان مبلغ پرداختی آنها نسبت به استخرهای کوچک میتواند کمتر باشد. با اینکه ممکن است استخرهای کوچک پاداشهای بهتری پرداخت کنند اما از اعتبار کمتری برخوردار بوده و پرداختهای نامنظمتری دارند.
از آنجا که بیت کوین یکی از مهمترین ارزهای دیجیتال قابل استخراج است، تعداد استخرهای استخراج آن نیز بسیار زیاد است. در تصویر زیر نمودار سهم استخرهای استخراج بیت کوین را مشاهده میکنید.

مصرف انرژی در صنعت استخراج رمز ارزها
پس از خلق بیت کوین توسط فردی نابغه به نام ساتوشی ناکاموتو، صنعت استخراج این ارز رمزنگاری شده به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد مورد استقبال مردم سراسر دنیا قرار گرفت. با توجه به اینکه با گذشت زمان، افزایش تقاضا و افزایش سختی شبکه استخراج این رمز ارز نیز به مراتب سختتر خواهد شد، از این رو استخراج کنندگان نیز به دستگاههای قدرتمندتری احتیاج خواهند داشت. این موضوع و طراحی سختافزارهای قدرتمندتر، باعث افزایش مصرف برق این دستگاهها شده است تا جایی که امروز سازمانهای انرژی سبز و ارگانهای مربوط به محیط زیست نسبت به برق مصرفی در صنعت استخراج معترض شدهاند.
البته ناگفته نماند که در مقوله مصرف انرژی، رمز ارزها عملکرد بهتری نسبت به سایر ارزهای فیات داشتهاند. مقدار اسکناس چاپ شده در سرتاسر جهان و مصرف کاغذ و منابع دیگر که برای آن استفاده شده است در مقابل مصرف انرژی برای استحراج ارزهای دیجیتال رقم قابل ملاحظه ای است.
طبق جدیدترین تحقیقات دانشگاه فنی مهندسی مونیخ، دو سوم انرژی مصرفی برای استخراج ارزهای دیجیتال صرف ماینینگ بیت کوین شده و یک سوم باقیمانده برای استخراج سایر ارزهای دیجیتال استفاده میشود بر اساس این مطالعه جدید، میزان مصرف انرژی برای استخراج ارز دیجیتال این روزها تبدیل به یکی از نگرانیهای اصلی فعالان محیط زیست شده است. اما برای تهیه انرژی لازم جهت استخراج ارز دیجیتال بدون آسیب به محیط زیست راه حلهایی پیشنهاد میشود که یکی از آنها، استفاد از گازهای اضافی تولید شده زمان استخراج نفت، برای تولید برق است. به این ترتیب این گازها دیگر هدر نرفته و میتوان تجهیزات استخراج ارز دیجیتال را در کنار چاههای نفت مستقر کرد.
استخراج ابری (Cloud Mining) چیست؟
اگر قصد استخراج بیت کوین را دارید ولی به علت به صرفه نبودن هزینهی برق و خرید سیستم قادر به انجام اینکار نیستید، میتوانید از استخراج ابری استفاده کنید. در این نوع استخراج شما میتوانید بخشی از سخت افزار شرکتهای بزرگ را برای عملیات استخراج اجاره کنید. شما با این کار به یک کامپیوتر ساده برای ارتباطات و یک کیف پول نیاز خواهید داشت. در حقیقت شما میتوانید با پرداخت مقداری کارمزد به وسیله اتصال از راه دور به کامپیوترهای مجموعههای بزرگ اقدام به استخراج بیت کوین کنید. این روش مزایایی از قبیل عدم نیاز به مکان، هزینه برق و تجهیزات و همچنین عدم نگرانی برای خنک نگه داشتن تجهیزات برای استخراج کنندگان به همراه دارد ولی از طرفی معایبی همچون ریسک کلاهبرداری، هیجان کمتر، سود پایینتر و عدم کنترل و انعطاف پذیری را برای ماینرها به همراه دارد.
انواع استخراج ابری
به طور کلی سه نوع استخراج ابری یا از راه دور وجود دارد. استخراج میزبانی که به صورت اجاره یک دستگاه استخراج که توسط ارائه دهنده میزبانی شده است صورت میگیرد. استخراج میزبانی مجازی که با ایجاد کردن یک سرور خصوصی و نصب نرم افزار استخراج انجام میشود و قدرت هش اجارهای نیز که محبوبترین روش استخراج ابری است، با اجاره مقداری قدرت هش، بدون داشتن یک کامپیوتر فیزیکی یا مجازی شخصی و اختصاصی است شکل میگیرد.
اهمیت عضویت در استخر استخراج

همانطور که اشاره شد استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال با گرد هم آمدن در مجموعههایی به نام استخرهای استخراج، قدرت ماینینگ خود را افزایش داده و در نتیجه از شانس بیشتری برای به دست آوردن پاداش استخراج بلاک بهرهمند میشوند. اما از طرفی سود دریافتی حاصل از استخراج بین همه مشارکت کنندگان تقسیم شده و هر کس بسته به میزان سخت افزاری که به اشتراک گذاشته است، از سود استخراج بهره خواهد برد. اما لازم است بدانید که بدون عضویت در استخرهای استخراج تقریبا شانسی برای استخراج ارز نخواهید داشت، خصوصا اگر از سیستمهای نه چندان قدرتمندی برای این امر استفاده کنید.
بهترین ارزهای دیجیتال برای استخراج
شاید بیت کوین معروفترین ارز دیجیتال تاریخ باشد، اما این بدان معنا نیست که این رمز ارز بهترین ارز دیجیتال برای استخراج است. برای انتخاب بهترین ارز دیجیتال برای استخراج باید ابتدا تجزیه و تحلیل عمیقی نسبت به تمامی جنبههای ارز مورد نظر از جمله تکنولوژی مورد استفاده، فلسفه، ارزش بازار، تیم، نقشه راه و غیره داشته باشیم. یکی از مهمترین جنبههایی که در انتخاب استخراج ارز دیجیتال باید در نظر داشت نوسانات قیمت، سرمایه گذاری در بازار و … است. از آنجایی که سودآوری هر رمز ارز به پارامترهای در حال نوسان بسیار زیادی بستگی دارد استفاده از ماشین حساب آنلاین what to mine برای استخراج میتواند کمک زیادی به ماینرها کند.
هزینههای استخراج
مسلما مهمترین هزینه مربوط به استخراج، هزینه برق مصرفی و هزینه مربوط به خنک نگه داشتن تجهیزات میباشد. دستگاههای استخراج ارزهای دیجیتال معمولا با هزینه برق زیادی مصرف کرده و گرمای زیادی نیز تولید میکنند. در نتیجه شما برای خنک نگه داشتن دستگاه ماینر خود به ابزار خنک کننده نیاز خواهید داشت که استفاده از این ابزار سبب بالا رفتن هزینههای استخراج شما خواهد شد.
محاسبه سود استخراج
اگر تمامی جوانب استخراج ارزهای دیجیتال را بررسی کرده و آماده ماینینگ هستید، ماشین حسابهای استخراج آنلاین میتوانند تا حدی درآمد حاصل از استخراج شما را محاسبه کنند. این ماشین حسابها با دریافت اطلاعات مربوط به سخت افزار، هزینه برق، هزینه عضویت در استخر، درآمد شما از استخراج رمز ارز مورد نظرتان به صورت روزانه و ماهانه را در اختیار شما قرار میدهند.
آیا استخراج با گوشی امکانپذیر است؟
اخیرا تلفن همراهی با نام Exodus به دنیا معرفی شد که سازندگان آن مدعی بودند با استفاده از آن میتوان اقدام به استخراج ارز دیجیتال کرد.
با وجود اینکه نرمافزارهای مختلفی برای تلفن همراه طراحی و ساخته شدهاند که از طریق آنها میتوان به استخر ارزهای دیجیتال پیوست و استخراج را آغاز کرد اما استخراج ارزهای دیجیتال نیازمند یک سیستم بسیار قوی و قدرتمند است که توانایی کار در ۷ روز هفته به صورت ۲۴ ساعته را داشته باشد. به همین خاطر تلفنهای همراه هر چقدر هم توان پردازشی بالایی داشته باشند، در مقابل دستگاههای قدرتمند ماینینگ هیچ شانسی نداشته و قادر نخواهند بود به راحتی وارد چرخه استخراج شوند.
ایران سومین مرکز بزرگ استخراج بیت کوین در جهان

بر اساس آخرین تحقیقات و بر خلاف تصور عموم، چین بخش بسیار کمتری از توان استخراجی بیتکوین را در کنترل خود دارد .نظرسنجی جدیدی که فیدلیتی (Fidelity)، شرکت فعال در حوزه مدیریت دارایی و بیتودا (BitOoda)، شرکت تحقیقات ارز دیجیتال بهطور مشترک انجام داده و در روز ۱۶ ژوئن منتشر کردهاند، نشان میدهد که چین، نبض ۵۰ درصدی از صنعت استخراج بیتکوین را در دست دارد، نه ۶۵ درصد. آمریکا و ایران نیز هر یک با در اختیار داشتن به ترتیب ۱۴ و ۸ درصد از توان پردازشی صنعت استخراج در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
آیا استخراج بیت کوین در ایران قانونی است؟
طبق آخرین اخبار منتشر شده استخراج بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری در ایران قانونی است، اما باید برای انجام آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت شود و استخراج ارزهای دیجیتال بدون مجوز از وزارت صنعت، غیر مجاز اعلام شده است. همچنین باید از وزارت نیرو برق مخصوص ماینینگ با تعرفه صادراتی دریافت کرد.
استخراج بهصرفه بیت کوین از طریق دستگاههای استخراجی وارداتی تحت عنوان ایسیک (ASIC) انجام میشود. تا پیش از تیر ماه ۹۸، اداره گمرک ایران، واردات دستگاههای استخراج را ممنوع کرده بود و این دستگاهها عمدتاً به صورت قاچاق وارد کشور میشدند. همین باعث شده بود که قانون حق ضبط و توقیف این دستگاهها را داشته باشد.
اکنون امکان وارد کردن دستگاههای استخراج به ایران وجود دارد، اما طبق گفته معاون گمرک، برای ترخیص دستگاههای استخراج هم اخذ مجوز از وزارت صنعت ضروری است.
افزایش سودآوری در استخراج
دسترسی به برق ارزان مهمترین عامل برای افزایش سودآوری استخراج ارزهای دیجیتال به شمار میرود از این رو این صنعت در کشورهایی که هزینه برق کمتری نسبت به سایر مناطق دارند پر طرفدارتر است.
بهرهمندی از نسل جدید دستگاههای سخت افزار استخراج تا حد زیادی میتواند به بهرهوری بالای آنها کمک کند. همچنین با استفاده از نرم افزارهای قوی اتوتیونینگ، میتوان هشریت دستگاهها را به ازای هر وات از انرژی مصرفی افزایش داد. استفاده از بروزترین ابزارهای سرمایشی مانند سرمایش ایمرسیون نیز از جمله مواردی است که میتواند شرایط را برای استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال مساعدتر کند. در این روش ایسیکها را در داخل محفظههایی از روغن مینرال قرار میدهند که ظرفیت گرمایی آنها بیشتر از هواست. با گردش ساده این روغن، ایسیکهای قرار گرفته در آنها بدون نیاز به صرف هزینه جهت خرید دستگاههای تهویه هوای قوی و برقراری جریان هوا میتوانند وظیفه خنک کردن را انجام دهند.