اولین کیف پول بیت کوین با سرعت 8 کیلومتر بر ثانیه توسط کمپانی اسپیس چین ( SpaceChain ) به فضا فرستاده شد. مقامات این کمپانی اعلام کردهاند مزیت ارسال کیف پول بیت کوین به فضا افزایش امنیت آن است.
اسپیس چین که یک شرکت فضایی سنگاپوری در بریتانیا برای توسعه بلاک چین است یک نود به وزن یک کیلوگرم را به همراه بستهای 2,600 کیلوگرمی موشک SpaceX CRS-19 به ایستگاه فضایی بینالمللی در جهت راه اندازی کیف پول بیت کوین بر پایه بلاک چین در فضا فرستاد. مدیران ارشد این شرکت اعلام کردهاند این اقدام در جهت افزایش امنیت کیف پولها انجام شده و به دلیل قرار گرفتن آن در فضا هیچ کشوری قادر به کنترل آن نبوده و اقدامات هکرها نیز ناکام خواهند ماند.
اولین کیف پول بیت کوین به دور زمین
اسپیس چین اولین شرکتی است که اقدام به چنین کاری کرده و با همکاری ناسا توانست اولین کیف پول بیت کوین را به فضا بفرستد. مدیر عامل این شرکت اعلام کرده است در صورت نصب موفقیت آمیز این نود توسط فضانوردان، امنیت تمامی تراکنشهای دیجیتالی توسط این نود تامین میشود.
این پرتاب حاصل زحمات 23 نفر از کارمندان شرکت اسپیس چین است که تمام مدت سال 2019 را صرف آماده سازی آن کردهاند. مدیر عامل این شرکت افزود با اینکه تنها 18 ماه از مطرح شدن مباحث ابتدایی این پروژه میگذرد، میتوان گفت در این مدت کم دست آورد بسیار خوبی محسوب میشود. وی هیچ اطلاعاتی درباره هزینههای مربوط به انجام این پروژه نداد و اعلام کرد که این نود به نسبت دو نود قبل، کاراییهای کاملا متفاوتی خواهد داشت.
زی ژنگ ( Zee Zheng ) مدیر عامل شرکت اسپیس چین در ادامه صحبتهای خود افزود:
ما از تمام توان کمپانی خود برای انجام این پروژه استفاده کردیم که کار آسانی هم نبود. این پروژه با سختیهای زیادی همراه بود به دلیل اینکه هم اکنون سخت افزاری وجود ندارد که در فضا تست شده باشد و ما ناچار بودیم برای نصب سیستم عامل خودمان روی این نود، بسیاری از جنبههای آن را طراحی دوباره کنیم. از طرفی با مشکلاتی نیز در سازگار کردن آن با ایستگاه فضایی بین المللی روبه رو بودیم. پروتوکل متن باز شرکت اسپیس چین میبایست ابتدا توسط ناسا مقاومسازی میشد تا با سیستمهای بینظیر ایستگاه فضایی بین المللی سازگار شود.
کیف پول فضایی و تامین امنیت بیت کوین ها!
ژنگ در ادامه از کمکهای بی شایبه یکی از توسعه دهندگان اولیه بیت کوین به نام جف گارزیک ( Jeff Grazik ) تقدیر کرده و میگوید در انجام این پروژه کمکهای فراوانی به این شرکت کرده است. گارزیک که یکی از توسعه دهندگان تکنولوژی بلاک چین نیز بوده است یکی از افردیست که حتی مدتها قبل از تاسیس شرکت اسپیس نیز در این زمینه مشغول بوده و چندی پیش نیز مقالهای بی نظیر درباره استفاده از تکنولوژی بلاک چین در فضا نوشته بود. در آن زمان به واقعیت پیوستن چنین چیزی به نظر اکثر فعالان این حوزه امکان پذیر نبود.
گفته میشود کمک مالی 60 هزار دلاری آژانس فضایی اروپا و پشتیبانی ناسا نیز سهم به خصوصی در این موفقیت داشته که البته صحت این اخبار هنوز تایید نشده است.
لازم به ذکر است که این نود فضایی عملکرد کاملا متفاوتی نسبت به نودهای قبل از خود داشته و به صورت مستقل کار میکند. در کنار امنیتی که این کیف پول به ارمغان خواهد آورد ممکن است روند انجام تراکنشها را کمی کندتر کند به دلیل اینکه تمامی تراکنشها ابتدا باید از سیستم ارتباطی ایستگاه فضایی عبور کنند.
ژانگ در ادامه میگوید این موضوع را نباید به عنوان یک باگ در نظر گرفت چرا که به امنیت هر چه بیشتر تراکنشها کمک کرده و اجازه میدهد نظارت بیشتری روی آنها صورت بگیرد.
شرکت اسپیس چین در نظر دارد یک نود دیگر در 18 ماه آینده توسط یک راکت هندی به فضا پرتاب کند و امید دارد طی 10 سال آینده قادر به راه اندازی شبکهای از این کیف پولها در فضا باشد که بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند. وی در آخر صحبتهای خود از تمام افرادی که به این پروژه علاقمندند دعوت کرد تا در این اقدام انقلابی سهیم باشند.