دنیای زیبای رمز ارزها همیشه در تلاطم و نوسان قیمت است که این خصیصه یکی از بزرگترین تفاوتهای دنیای ارزهای دیجیتال با بازارهای مالی جهانی مانند نزدک، S&P 500 و … است. زیرا اکثر بازارهای مالی جهانی دارای ساعت کاری مشخص و روزهای تعطیل مانند آخر هفته (شنبه و یکشنبهها) است، اما دنیای ارزهای دیجیتال به دلیل نیاز جامعه جهانی به تبادلات ارزی در هر دقیقه، در کل روزهای هفته به صورت شبانه روزی قابل تبادل و در دسترس است که این را میتوان هم مزیت و هم عیب این بازار دانست؛ مزیت آن در دسترس بودن دائمی ارزهای دیجیتال است که از طرفی به دلیل اینکه شبانه روزی است، دارایی معاملهگرها (تریدرها) حتی هنگام خواب نیز دارای تلاطم است و موجب استرس برای سرمایه داران این عرصه میشود.
توکن تتر (Tether)، یک رمز ارز با ثبات (stable coin) است که ادعا میکند هر توکن آن دارای پشنوانهای معادل یک دلار آمریکا است، که البته از سال ۲۰۱۹، وام به شرکتهای وابسته را نیز به عنوان پشتوانه به آن افزود.
ایده اصلی ایجاد تتر، خلق رمز ارز با ثباتی بود که بتوان آن را مانند دلارهای دیجیتال به کار برد. کوینهایی که به این منظور ایجاد میشوند، ساحل امنی برای در امان نگهداشتن داراییها در زمان نوسانات شدید و یا افت شدید قیمت رمز ارزها بهویژه بیت کوین به شمار میروند و به همین خاطر به نام استیبل کوین شناخته میشود.
ایده تتر، تحت یک «مقاله سفید» آنلاین در ژانویه ۲۰۱۲ در خصوص امکان احداث ارزهای جدید بر روی پروتکل بیت کوین منتشر شد و نخستین توکنهای آن در اکتبر سال ۲۰۱۴ بر روی بلاک چین بیت کوین منتشر گردید. پروژه تتر با سه توکن USDT (تتر دلار) و EURT (تتر یورو) و JPT (تتر ین ژاپن) کلید خورد که میتوان گفت تتر دلار، موفق ترین توکن در میان دو پروژه دیگر است که در سال ۲۰۱۵ صرافی Bitfinex برای نخستین بار امکان ترید (معامله) با آن را ایجاد نمود (Bitfinex یکی از بزرگترین صرافیهای جهان از نظر حجم معاملات است).
در سال ۲۰۱۷، توکنهای ERC-20 تتر دلار و تتر یورو بر روی بلاک چین اتریوم نیز پیاده گردیدند. حجم معاملات تتر از ژانویه ۲۰۱۷ تا سپتامبر ۲۰۱۸، از ۱۰ میلیون دلار به حدود ۳ میلیارد دلار افزایش یافت، به نحوی که ۱۰ درصد حجم معاملات و در تابستان ۲۰۱۸ تا ۸۰ درصد حجم معاملات بیت کوین را از آن خود کرد.
تتر، همیشه به دنبال راهکارهای بهتری برای ارائه خدمات سریعتر به مشتریان خود بوده است. تراکنشها بر روی شبکه اتریوم نیز سرعت چندانی نداشت، به همین دلیل تتر تصمیم به ارائه خدمات بر روی شبکه OMG گرفت. زیرا شبکه OMG توانایی پردازش چند هزار تراکنش در ثانیه را با هزینه کمتر دارد و همین باعث جلب بیشتر رضایت مشتریان گردیده است.
در حال حاضر، تتر بر روی بلاک چین ترون (Tron)، ایاس (EOS) و الگوراند (Algorand) نیز فعال شده است.
ارز تتر در ابتدا فقط یک ارز معمولی بود و اهمیت چندانی نداشت. اما بعد از مدتی به عنوان یک پایه برای بسیاری از معاملات مطرح شد. از دلایل محبوبیت تتر می توان به امنیت، شفافیت مالی، وابستگی به بانک های مرکزی کشورها و پشتوانه دلاری آن اشاره کرد. وابستگی مالی آن به بانک مرکزی کشورها تضمین کننده دارایی ارزی شما است و شما عملاً به ازای هر یک توکن ارز تتر، یک دلار آمریکا در حساب بانکی شرکت تتر دارید که به سادگی قابل معامله و به سرعت قابل انتقال است.
شرایط اقتصادی فعلی را میتوان از دیگر دلایل رشد سریع تتر دانست. شمار افرادی که از ارزهای دیجیتال برای پرداخت های آنلاین خود استفاده می کنند رو به رشد است و می توان گفت که مردم به مرور زمان از روشهای پرداخت سنتی دور میشوند و از تتر برای دسترسی به دلار آمریکا برای معاملات و تجارت خود، (حتی بدون داشتن دلار) استفاده میکنند؛ لذا، سودآوری، ثبات و کارمزد بسیار پایین ارز دیجیتال تتر مورد توجه بسیاری از افراد در جهان قرار گرفته است.
تتر ادعا میکند که کل دلارهای مورد نیاز مشتریانی که تتر نگهداری میکنند را در اختیار دارد و در هر لحظه امکان نقد کردن این توکن را دارد؛ اگرچه در سال ۲۰۱۷ قادر به نقد کردن کل توکنهای موجود در بازار نبود.
در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۱ میلیون دلار تتر به سرقت رفت؛ تحلیل دفاتر توزیع شده نشان داد که این سرقت با هک صرافی Bitstamp در ژانویه ۲۰۱۵ ارتباط دارد. در پاسخ به این سرقت، تتر معاملات خود را به حالت تعلیق درآورد و اظهار داشت که نرم افزار جدیدی برای پیاده سازی «هارد فورک» در راستای شناسایی و غیر فعالسازی تترهای به سرقت رفته راه اندازی میکند. در دسامبر ۲۰۱۷ تتر سرویس دهی به کیف پول و معاملات معلق شده را از سر گرفت.
از دیگر ارزهای دیجیتال استیبل کوین که همیشه دارای ارزش یکسانی در برابر یکی از ارزهای فیات بین المللی (ارزهای فیزیکی رایج کشورها) هستند، میتوان به
اشاره کرد.
ارز تتر نیز در ذات خود یک نوع است، اما این توکنها برای جابجایی در شبکه از بلاک چینهای گوناگونی استفاده میکنند، اما هنگامی که میخواهیدUSDT را انتقال دهید، بسیار مهم است که بدانید از کدام نوع شبکه میخواهید استفاده کنید، زیرا شبکهای که استفاده میکنید باید با شبکهای که آدرس مقصد در آن قرار دارد یکی باشد تا امکان انتقال آن فراهم شود؛ درست مانند انتخاب یک مسیر از میان چند مسیر در خیابان برای رسیدن به مقصد.
راحتترین روش برای فهمیدن نوع بلاک چین تتر این است که به آدرس کیف پول تتر خود نگاه کنید. کاربردی ترین شبکههای بلاک انتقال دهنده تتر عبارتند از:
یک منتقد بلاک چین پرسشهایی پیرامون رابطه میان Bitfinex و تتر مطرح کرد و بیتفینکس را متهم به تولید «تترهای جادویی ناموجود» کرد. در سپتامبر ۲۰۱۷، تتر تفاهمنامه ای را از یک شرکت حسابداری منتشر کرد که نشاندهنده پشتیبانی کامل تتر با دلار آمریکا بود. با ین حال، یک وکیل قانونی در آمریکا این ادعا را مطرح نمود که مدارک ارائه شده اثبات کننده پشتیبانی کامل دلار آمریکا از تتر نمیشود و نباید مورد استفاده قرار گیرد. پس از آن، تتر بارها و بارها ادعا میکرد که ممیزیهایی را ارائه میدهد که نشانمیدهد کلیه سپردهها یک به یک با دلار آمریکا پشتیبانی میشود و این وکلا و منتقدان هستند که در بررسی مدارک ارائه شده کوتاهی کرده اند. نهایتا در ژوئن ۲۰۱۸ ادعای تتر اثبات گردید و شرکتهای حقوقی معتبر این ادعا را تایید کردند. (شرکتهایی همچون Freeh, Sporkin & Sullivan LLP) (FSS))
تتر در کیف پولهای سخت افزاری، کیف پولهای اینترنتی مخصوص در سراسر جهان و در صرافیهای آنلاین گوناگونی قابل نگهداری است. از جمله کیف پولهای معروف و امن ایرانی که قابلیت خرید، تبدیل و نگهداری آن وجود دارد، صرافی اکسکوینو است. شما میتوانید در کیف پولهای امن و آنلاین ارز دیجیتال تتر خود را نگهداری کنید و در هر زمان به هر کیف پول ارز دیجیتال و یا صرافی آن را انتقال دهید. همچنین میتوانید در هر لحظه از شبانه روز رمز ارز تتر خود را در اکسکوینو به سایر رمز ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، لایتکوین، بیت کوین کش، اتریوم، ریپل، استلار، ای او اس، بیت کوین اس وی، کاردانو، ترون، مونرو، نئو، آیوتا، دش، اتریوم کلاسیک، داجکوین، زی کش، بایننسکوین، چینلینک و یا ریال ایران تبدیل کنید.
در نظر داشته باشید که ارزهای دیجیتال در عین امنیت، خطرات خاص خود را نیز دارد که پیش از تهیه ارز دیجیتال مورد خود باید مد نظر قرار دهید.