در بخش دوم از سری دوره آموزش تحلیل تکنیکال، با ساختار انواع نمودارها آشنا شدیم. در این مرحله میخواهیم با خطوط روند آشنا شویم، خطوطی که به تریدرها کمک میکند تا در تصمیمات خود کمتر دچار خطا و فریب شوند.
خط روند، بیانگر صعودی و یا نزولی بودن یک روند است، خطی که نمودار با آن بارها برخورد میکند و پدیدارنده یک روند میشود. خط روند تشابه زیادی با خطوط حمایت و مقاومت دارد و تابع خواص مشابهی میباشد. اما فراموش نکنید که این خطوط و کلیه تحلیلها فقط احتمال موفقیت شما را در ترید بیشتر میکند و هرگز در بازارهای مالی بویژه بازار رمز ارزها هیچ پیش بینی قطعیت ندارد.
خطوط روند به دو شکل صعودی و نزولی ظاهر میشوند و دانش رفتار آنها یکی از بنیادیترین ابزار در حرفه معاملهگری است.
تشخیص صحیح خط روند بسیار مهم است، زیرا در میان کندلهای رنگارنگ موجود بر روی نمودار برداشتهای بسیاری میتوان کرد که بسیاری از آنها میتواند اشتباه باشد. برای تشخیص و ترسیم خط روند در نمودار بازارهای مالی، باید سقفها و یا کفهای قیمتی ایجاد شده در پایین ترین نقطه کندلها را به هم متصل کنید تا شکل روند نزولی به صورت سادهتری نمایان شود. یکی از مهمترین نکات در پیدا کردن خطوط این است که برای رسم خط روند معتبر، حداقل به سه نقطه احتیاج داریم و با اتصال دو نقطه و یا اتصال نقاطی که کاملا به خط برخورد نکردهاند، آن خط روند هرگز معتبر نخواهد بود.
– شکل الگو در روند نزولی
از آنجایی که نمیتوان از هر نقطه به هر نقطه یک خط رسم کرد و نام آن را خط روند گذاشت، برای رسم خط روند باید دقت کنیم که روند حاکم کدام است و نحوه واکنش قیمت و حجم معاملات و شمایل کندلها هنگام برخورد با خط روند باید با دقت بررسی شود. به شکل زیر توجه کنید: