
لزوم مقرراتگذاری شفاف به جای رویکردهای محدودکننده
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان با اشاره به ظرفیتهای رمزارز در اقتصاد دیجیتال، از رئیسجمهور خواست تا بهجای رویکردهای محدودکننده، با همکاری متخصصان این صنعت، مقرراتگذاری شفاف و اصولی انجام شود.
حمایت از اقتصاد دیجیتال و اهمیت گفتگوی کارشناسی
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید ثناییزاده، مدیرعامل یک پلتفرم مبادله رمزارز، به نمایندگی از شرکتهای دانشبنیان در حوزه فینتک، طی سخنانی در حضور رئیسجمهور، از حضور پزشکیان در پارک علم و فناوری پردیس و حمایت مجدد از فعالان اقتصاد دیجیتال تقدیر کرد. وی اظهار داشت:
“آنچه مردم را نسبت به شما همراه کرد، علاوه بر نگاه پدرانه، تمسک به کلام امیرالمؤمنین بود. امامی که در فرمان تاریخی خود به مالک فرمودند: محبوبترین کارها نزد تو آن باشد که از جهت حق معتدلتر، از جهت عدالت فراگیرتر و از جهت جلب رضایت مردم جامعتر باشد.”
توانمندیهای داخلی در حوزه رمزارز و نوآوریهای فناورانه
ثناییزاده با معرفی ویژگیهای پلتفرم مبادله ارز دیجیتال افزود:
“ما به عنوان یک شرکت دانشبنیان در صنعت فناوری مالی (فینتک) به ویژه رمزارز در خدمت شما هستیم؛ پلتفرمی که سالها ارتباط کاربران ایرانی را با اقتصاد دیجیتال از طریق بستری امن برای تبادل رمزارز فراهم کرده است.”
وی خاطرنشان کرد که اکسکوینو توانسته با بهرهگیری از متخصصان جوان، راهکارهای نوآورانهای همچون درگاه پرداخت مبتنی بر رمزارز را توسعه دهد و اجرای آزمایشی این راهکار در دو کسبوکار نوآورانه دیگر در حوزه گردشگری حتی منجر به فروش ارزی با مبدأ خارجی شد.
چالشهای صنعت رمزارز و تاثیرات تصمیمات ناگهانی
مدیران صنایع نوآورانه، علاوه بر مشکلات بیمه، مالیات و تأمین مالی، با ناترازی منابع انسانی نیز مواجه هستند. مهاجرت نخبگان، چالشی است که موجب رقابتی نابرابر با شرکتهای خارجی شده است. اما در میانه این نبرد نابرابر، ناگهان در روز ۶ دیماه، درگاه پرداخت تمامی پلتفرمهای رمزارزی مسدود شد.
“ابتدا بستند تا بعد تنظیمگری کنند.”
ثناییزاده با انتقاد از انتشار هفتهها اخبار متناقض در این زمینه افزود:
“در حالی که گفتوگوی کارشناسی همواره یکی از کلیدواژههای دولت بوده است، دستورالعملهایی صادر شد که نه تنها با سیاستهای پیشین، بلکه با روح حاکم بر صنایع نوظهور نیز در تضاد بود.”
سیاستگذاری نامناسب و خروج سرمایه از کشور
مدیرعامل اکسکوینو تأکید کرد که پلتفرمهای دانشبنیان رمزارز در داخل، استعداد صادرات خدمات و جذب مشتری از کشورهای منطقه و حتی کشورهای عضو بریکس را دارند، اما در کشور خودمان مسدود میشوند. این در حالی است که کشورهای منطقه بهسرعت در حال سرمایهگذاری در این حوزه هستند و تسهیلات مختلفی را برای جذب این بازار در نظر گرفتهاند.
بسته شدن ناگهانی درگاههای پلتفرمهای رمزارزی در ایران، همراه با شایعاتی درباره اخذ مالیات از کاربران، فضای داخلی را ملتهب کرده و کاربران را به سمت پلتفرمهای خارجی سوق داده است؛ جایی که نه قدرت حکمرانی داریم و نه توان مطالبه حقوقی.
وی نتیجه این سیاستگذاریهای خلقالساعه را سپردن سرمایه شهروندان ایرانی به دست پلتفرمهای خارجی دانست، پلتفرمهایی که نه آنها را میشناسیم و نه پاسخگوی ما هستند.
درخواست برای رفع محدودیتها و تسهیل مقرراتگذاری
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ابراز امیدواری کرد که با برداشتن محدودیتهای ۶ دیماه و بازگشایی درگاههای رمزارزی، بتوان در فضایی کارشناسی و با حضور بخش خصوصی، جایگاه این صنعت را تقویت و سرمایه انسانی و مالی را در پلتفرمهای داخلی حفظ کرد.
وی همچنین پرداختیاریها و شرکتهای فناورانه ارائه وامهای خرد را از دیگر فعالان مهم حوزه فینتک معرفی کرد که در سالهای اخیر به ایجاد اشتغال و تولید ثروت کمک کردهاند. برخی از این شرکتها امکان خرید قسطی کالا بدون سود را برای کاربران ایرانی فراهم کردهاند که هم بازار را رونق داده و هم مانع از تولید ربا شده است.
حمایت از فینتک و تأمین مالی نوآوریها
ثناییزاده به نمایندگی از شرکتهای حوزه فینتک تصریح کرد:
“ما از دولت و شخص رئیسجمهور درخواست کمک ویژهای نداریم؛ تنها کافی است که ما را مسدود نکنند و برای ما مقرراتی شفاف و کارشناسی وضع کنند.”
وی همچنین به نمایندگی از شرکتهای مستقر در منطقه بینالمللی نوآوری ایران و پارک فناوری پردیس، از پزشکیان درخواست کرد که نسبت به عملیاتی شدن مصوبه تأمین مالی از محل صندوق توسعه ملی، دستورات لازم را صادر کند.
نتیجهگیری: حمایت از نوآوری و آینده اقتصاد دیجیتال
مدیرعامل اکسکوینو در پایان، ضمن تقدیر از نگاه روشنگرانه رهبر انقلاب در رابطه با هوش مصنوعی، صنعت IT و فناوریهای نوظهور، از رئیسجمهور خواست که با همین رویکرد، مسیر حرکت بخش خصوصی را تسهیل کند، چراکه حمایت امروز دولت، مسیر آینده اقتصاد دیجیتال کشور را تعیین خواهد کرد.