ارز دیجیتال کوانت QNT چیست و چه اینده ای دارد؟
ارز دیجیتال کوانت QNT چیست و چه اینده ای دارد؟

ارز دیجیتال کوانت QNT چیست و چه آینده ای دارد؟

هدف از طراحی و ایجاد ارز دیجیتال کوانت (Quant) برطرف کردن چالش ارتباط میان بلاک‌چین‌ها است. به عبارتی دیگر این پلتفرم امکان اتصال بلاک‌چین‌های مختلف و همکاری متقابل آنها با همدیگر را فراهم می‌کند. علاوه‌براین، در بلاک‌چین کوانت می‌توان نرم‌افزار‌های متنوعی را نیز تعریف کرد. به منظور این کار، تیم‌های توسعه‌دهنده برای استفاده از امکانات این شبکه باید توکن QNT را خریداری کنند. برای آشنایی بیشتر با ارز دیجیتال کوانت با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

فهرست مطالب با دسترسی سریع

ارز دیجیتال کوانت چیست؟

ارز دیجیتال کوانت که با علامت اختصاری QNT نمایش داده می‌شود یک توکن از نوع ERC-20 است که در شبکه کوآنت برای پرداخت هزینه کالا، خدمات و هزینه دریافت مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شبکه به عنوان فناوری قلمداد می‌شود که ارتباط بین چندین بلاک‌چین را با کمک سیستم عامل اورلجر (Overledger) فعال می‌کند و مسائل مربوط به قابلیت همکاری بلاک‌چین‌ها را بدون استفاده از نرم‌افزارهای پیچیده برطرف می‌کند.

کوانت از معدود بلاک‌چین‌هایی است که برای اتصال دفاتر مختلف توزیع‌شده و همچنین سیستم‌عامل‌ها، برنامه‌ها و شبکه‌های موجود مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارز دیجیتال کوانت چیست؟
ارز دیجیتال کوانت چیست؟

در واقع Overledger توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های چند زنجیره ای غیرمتمرکز به نام MApps را برای مشتریان ایجاد کنند. مشتریان برای ایجاد یک MApp در شبکه، ملزم به هولد مقداری توکن QNT هستند.

توکن شبکه کوانت QNT نام دارد. توسعه‌دهندگان برای ایجاد هر چیزی در پلتفرم کوانت به خرید مجوز QNT نیاز دارند. به بیان ساده‌تر اینکه اکوسیستم کوانت Quant از توکن QNT برای دسترسی به شبکه و پلتفرم Overledger استفاده می‌کند و اشتراک‌گذاری داده‌ها را ایمن می‌سازد. در نتیجه QNT به عنوان بخش مهمی از شبکه، ارزش‌های پروژه را به اشتراک می‌گذارد و از آن حمایت می‌کند.

نکته قابل توجه در مورد شبکه کوانت این که این شبکه منبع باز نبوده و بنابراین فناوری مورد استفاده در بسیاری از محصولاتی که استفاده می‌کنند دارای حق ثبت است و برای استفاده از آن مجوز لازم است. این شبکه قادر است تا از ریپل، بایننس‌چین، استلار، آیوتا، همینطور اتریوم و بیت‌کوین و از بلاک‌چین‌های هایپرلجر متعلق به شرکت فابریک (Hyperledger Fabric)، کوروم متعلق به شرکت جی‌پی مورگان (Quorum JP Morgan) و بلاک‌چین کوردا متعلق به شرکت آر۳ (R3 Corda) پشتیبانی کند.

با توجه به این که پروژه کوانت منبع باز نیست، بنابراین عجیب نیست که نحوه کار و جزئیات عملکرد فناوری‌هایی که استفاده می‌کند را به اشتراک نمی‌گذارد.

تاریخچه ارز دیجیتال کوانت

عرضه اولیه (ICO) ارز دیجیتال کوانت به ماه مِی سال ۲۰۱۸ برمی‌گردد. این عرضه اولیه با موفقیت چندانی همراه نبود زیرا طی آن تنها ۱۱ میلیون دلار سرمایه جمع‌آوری شد. این میزان سرمایه با ۱۶ میلیون دلار یعنی حداقل میزان سرمایه مورد‌نیاز یا همان Soft Cap فاصله قابل‌توجهی داشت و تقریبا ۴ برابر از سقف تعیین‌شده برای فروش این توکن در مراسم  عرضه اولیه آن یا همان Hard Cap کمتر بود. در زمان برگزاری این عرضه اولی ، هر واحد QNT تقریبا ۱.۱ دلار قیمت داشت و این یعنی چیزی نزدیک به ۱۰ میلیون دلار سرمایه از این مراسم جمع‌آوری شد.

تاریخچه ارز دیجیتال کوانت

پس از سوزانده شدن تعدادی از این توکن‌ها در سپتامبر ۲۰۱۸، اکنون موجودی کلی این ارز دیجیتال کمی بیشتر از ۱۴.۵ میلیون واحد است. تقریبا ۴.۵ میلیون واحد ارز QNT به شبکه کوانت اختصاص یافته و ۱۰ میلیون باقیمانده نیز به بازار عرضه شده است. به نظر می‌رسد که Quant Network پس از سوزاندن توکن‌ها در سپتامبر ۲۰۱۸، مقداری از دارایی‌های خود را به فروش رسانده باشد چراکه در حال حاضر حدودا ۱۲ میلیون واحد QNT در چرخه بازار قرار دارد.

بنیانگذاران کوانت

گیلبرت وردیان (Gilbert Vardian) یکی از بنیانگذاران این شبکه بوده که قبل از راه‌ اندازی آن به عنوان افسر ارشد امنیت اطلاعات در شرکت نرم‌افزاری وکالینک (Vocalink) فعالیت داشت. او همچنین در زمینه های گوناگون دیگری مانند مدیریت امنیت وزارت دادگستری انگلستان فعالیت داشته است.

از دیگر بنیانگذاران این شبکه می توان به پائولو تاسکا (Paolo Tasca) اشاره کرد. تخصص این فرد در زمینه سیستم‌های توزیع‌شده است. قبل از این پروژه دکتر پائولو در زمینه‌های فناوری بلاک‌چین برای سازمان ملل و بانک‌های مرکزی در نقاط مختلف جهان فعالیت داشته است.

بنیانگذاران ارز دیجیتال کوانت

هدف از ایجاد ارز کوانت

هدف اصلی ایجاد پروژه کوانت از بین بردن و حذف شکاف بین بلاک‌چین‌ها عنوان شده است. در این پروژه ستون و پایه اصلی، شبکه overledger است و Quant به عنوان اکوسیستمی است که قرار است بستر اقتصاد دیجیتال آینده بر روی آن ساخته شود.

شبکه Overledger توسعه‌دهندگان خود را قادر به ساخت و ایجاد اپلیکیشن‌هایی معروف به MApps برای مشتریانشان است. این اپلیکیشن‌ها در واقع برنامه‌های چند زنجیره‌ای غیرمتمرکز هستند و برای ایجاد آنها باید مقدار مشخصی توکن (QNT) را در اختیار داشت. کوانت شبکه‌‌ای را برای توسعه‌‌دهندگان و موسسات به منظور ارتباط همزمان با چندین (DLT) یا فناوری دفتر کل توزیع ‌شده فراهم می‌کند.

هدف از ایجاد ارز دیجیتال کوانت
هدف از ایجاد ارز دیجیتال کوانت

عملکرد ارز دیجیتال کوانت چگونه است؟

مشکل اصلی در فناوری بلاک‌چین و دفتر توزیع شده عدم وجود همکاری بین پروژه‌ها است. کوانت قصد دارد تا با ارتباط بلاک‌چین‌ها با یکدیگر، راه‌حل مناسبی را برای حل این مشکل ارائه دهد. شبکه Overledger در پلتفرم کوانت دسترسی به دیگر بلاکچین‌ها را امکان‌پذیر می‌کند.

علاوه بر وظیفه برقراری ارتباط بین بلاک‌چین‌ها، کوانت لایه‌های مختلفی را ایجاد می کند. این لایه‌های ایجاد شده شامل لایه‌های تراکنش، پیا‌م رسانی، فیلتر‌کردن و سفارش است. لایه تراکنش ذخیره وظیفه مدیریت تراکنش‌ها را بر عهده دارد. انواع اطلاعات شامل داده‌های قرارداد هوشمند و ‌ای تراکنش در لایه پیام‌رسانی قرار دارد. لایه فیلترینگ و سفارش، پیام‌ها به خصوص پیام‌هایی که شامل اطلاعات تراکنش هستند را کنترل می‌کنند.

عملکرد ارز دیجیتال کوانت چگونه است؟
عملکرد ارز دیجیتال کوانت چگونه است؟

سیستم عامل اورلجر (Overledger OS)

Overledger OS یک سیستم عامل بلاک‌چینی تعامل پذیر است. کاربران می‌توانند با استفاده از این سیستم عامل، به صورت همزمان با چندین بلاک‌چین مختلف تعامل داشته باشند. اورلجر قرار است به ویندوزی برای شبکه‌های بلاک‌چینی آینده تبدیل شود.

در حالی که شبکه کوآنت جزئیاتی از نحوه فعالیت سیستم عامل اورلجر ارائه نکرده است، اطلاعات صفحه «سوالات متداول یا همان (FAQ)» وبسایت رسمی آن نشان می‌دهد که Overledger بر پایه تکنولوژی کوبرنتیز (Kubernetes)، یکی از پروژه‌های متن‌باز گوگل، توسعه یافته است. با استفاده از کوبرنتیز، یک اپلیکیشن می‌تواند بدون مشکل میزبان هزاران کاربر باشد؛ زیرا با این تکنولوژی، شبکه‌ای از نودها به صورت اتوماتیک به ارورهای آن اپلیکیشن رسیدگی می‌کنند.

همانند بسیاری از نرم افزارهای رایانه‌ای، برای استفاده از سیستم عامل اورلجر هم باید هزینه آن را پرداخت کنید. افراد و شرکت‌هایی که قصد دارند از این سیستم عامل استفاده کنند، باید برای خرید مجوز ۱ ساله آن اقدام کنند. این هزینه برای اشخاص ثابت و برای شرکت‌ها متغیر است و به عوامل مختلف (مانند اندازه شرکت) بستگی خواهد داشت. دریافت این مجوزها به کاربران و شرکت‌ها اجازه می‌دهد با استفاده از سیستم عامل اورلجر اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای یا mApps ایجاد کنند.

سیستم عامل اورلجر (Overledger OS)
سیستم عامل اورلجر (Overledger OS)

اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای (Multi-Chain Applications)

اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای که به mApps شناخته می‌شوند به برنامه‌هایی گفته می‌شود که روی چند بلاک‌چین مختلف ساخته شده‌اند. این در حالی است که برنامه‌های غیر متمرکز یا dApps همیشه روی یک بلاک‌چین (مانند اتریوم) توسعه داده می‌شوند. هر mApp شامل قراردادهای تریتی (Treaty Contracts) است. این قراردادها در واقع نرم‌افزارهای پیشرفته‌ای هستند که به قراردادهای هوشمند موجود در بلاک‌چین‌های متفاوت، اجازه همکاری می‌دهند.

از آن جایی که اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای روی بلاک‌چین‌های متفاوت ساخته می‌شوند، سرعت و میزان کارآمدی آن‌ها به بلاک‌چین‌های مورد استفاده بستگی خواهد داشت. برای مثال اگر با استفاده از اتریوم و سولانا (Solana) یک mApp بسازید، قسمتی از اپلیکیشن که روی بلاک‌چین اتریوم ساخته شده ۱۵ تراکنش در ثانیه، و قسمتی که روی سولانا ساخته شده توانایی پردازش تقریبا ۶۵ هزار تراکنش در ثانیه را خواهد داشت.

این نوع ساختار به اشخاص و شرکت‌ها اجازه می‌دهد برای توسعه اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای، از بهترین بخش‌های هر بلاک‌چین استفاده کنند. برای مثال می‌توان در یک mApp از سرعت بلاک چین سولانا برای پردازش تراکنش‌ها، و از امنیت بلاک چین بیت‌کوین برای انجام پرداخت‌ها استفاده کرد. علاوه‌براین، شبکه کوآنت نتورک به اشخاص و شرکت‌ها اجازه می‌دهد اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای و داده‌های خود را در بازار شبکه اورلجر (Overledger Network Marketplace) به فروش برسانند.

اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای (Multi-Chain Applications)
اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای (Multi-Chain Applications)

شبکه اورلجر (Overledger Network)

شبکه اورلجر از اعضای مختلفی که در سیستم عامل اورلجر در حال توسعه هستند، تشکیل شده است. این شبکه امکان خرید و فروش داده و اپلیکیشن‌های دیجیتالی را از طریق بازار شبکه اورلجر فراهم می‌کند.

تمام تراکنش‌های انجام شده در بازار شبکه اورلجر توسط خزانه‌داری Overledger Network Treasury که مجموعه‌ای از قراردادهای هوشمند ساخته‌شده بر اساس شبکه اتریوم است پردازش می‌شوند. خزانه‌داری در واقع شخص ثالث هر تراکنش است و از هر کدام درصد کوچکی کسر و در اختیار کوانت نتورک قرار می‌دهد.

علاوه بر موارد بالا، خزانه‌داری وظیفه نگهداری ذخایر ارز QNT را هم بر عهده دارد. استفاده از این توکن برای پرداخت هزینه مجوز سالانه استفاده از سیستم عامل اورلجر ضروری است. خزانه‌داری پس از اتمام مدت مجوز، توکن‌ها را به قیمت فعلی بازار به فروش می‌رساند.

در شبکه کوآنت تمام تراکنش‌ها با ارز دیجیتال QNT انجام می‌شوند، ولی قیمت همه چیز با دلار آمریکا نمایش داده شده است. در ضمن تعداد توکن‌های QNT مورد نیاز برای یک تراکنش خاص در این شبکه، توسط یک «اوراکل قیمت» داخلی تعیین می‌شود.

شبکه اورلجر (Overledger Network)
شبکه اورلجر (Overledger Network)

کوانت را از کدام صرافی‌ها بخریم؟

نکته جالب توجه در خصوص صرافی‌هایی که ارائه‌دهنده ارز دیجیتال کوانت هستند این که در ابتدا این ارز در صرافی‌های بزرگ معامله نمی‌شد و کاربران برای خرید و فروش آن مجبور بودند به صرافی‌هایی مانند بیترکس (Bittrex)، یونی سواپ (Uniswap) و بیت هامب (Bithumb) مراجعه کنند.

اما امروزه آنلاین خارجی بسیاری وجود دارند، که برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته همانطور که می‌دانید کاربران ایرانی به دلیل تحریم‌های موجود در بسیاری از صرافی‌های خارجی امکان فعالیت و خرید و فروش مبادله رمز ارزها را ندارند و به همین خاطر ترجیح می‌دهند برای حفظ امنیت دارایی‌های خود در صرافی‌های ایرانی فعالیت کنند.

صرافی اکسکوینو هم یکی از صرافی‌های ایرانی فعال در حوزه ارزهای دیجیتال است که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۶ با مجوز  معاونت علمی ریاست‌جمهوری آغاز کرده است. در این صرافی شما می‌توانید به لیست وسیعی از رمز ارزها دستری داشته باشید و در محیطی امن به خرید و فروش و معامله ارزهای موردنظر خودتان بپردازید.

ارز دیجیتال کوانت هم از جمله رمز ارزهایی است که به تازگی به فهرست ارزهای دیجیتال این صرافی اضافه شده و علاقه مندان به خرید این رمز ارز می‌توانند همین حالا آن را در صرافی اکسکوینو خریداری کنند. خبر خوب دیگر اینکه اکسکوینو علاوه بر پلتفرم معاملاتی دارای نسخه اندروید و Ios بوده و کاربران می توانند با نصب این اپلیکیشن براحتی در هر زمان و هر مکان به فعالیت‌های خود بپردازند.

ارز دیجیتال کوانت را از کدام صرافی‌ها بخریم؟
ارز دیجیتال کوانت را از کدام صرافی‌ها بخریم؟

کیف پول‌های کوانت 

از آنجا که کوانت یک ارز دیجیتال بر بستر اتریوم است تمام کیف پول‌هایی که از این استاندارد اتریومی پشتیبانی می‌کنند، توانایی ذخیره و نگهداری این توکن را خواهند داشت. از جمله مطرح‌ترین این کیف پول‌ها به کیف پول‌ اتمیک والت (Atomic Wallet) و اکسودوس (Exodus) می‌توان اشاره کرد که علاوه بر ارائه امکانات جذاب، برای انواع سیستم عامل‌های دسکتاپ و موبایل عرضه شده‌اند.

کیف‌پول‌های سخت‌افزاری لجر (Ledger) یا ترزور (Trezor) هم از بهترین و ایمن‌ترین کیف پل‌ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال به شمار می‌روند که استفاده از آنها بیشتر به افرادی توصیه می‌شود هکه قصد ذخیره و نگهداری طولانی مدت رمز ارزها را دارند. از دیگر نمونه‌های کیف پول‌ها برای ذخیره ارز دیجیتال کوانت به مواردزیز ر می‌توان اشاره کرد:

کیف پول‌های موبایلی کوینومی Coinomi و یا کیف پول  Coinbank

کیف پول‌های دسکتاپی BitPanda  و Freewallet.Io 

کیف پول‌های ارز دیجیتال کوانت 
کیف پول‌های ارز دیجیتال کوانت 

آینده شبکه کوانت

از اهداف بلند مدت کوانت، تبدیل‌شدن به رقیبی برای اپل یا مایکروسافت در حوزه بلاک‌چین است. در واقع کوانت نتورک شباهت چندانی به سایر پروژه‌های رمز ارزی ندارد و از نظر نوع فعالیت، به غول‌های تکنولوژی سیلیکون‌ولی (Silicon Valley) نزدیک‌تر است.

بر اساس گفته‌های مدیر عامل این شبکه، گیلبرت وردیان، در ابتدا قرار نبود توکنی برای Quant Network عرضه شود، اما امروزه علاوه بر به وجود آمدن توکن QNT، امکان استیکینگ (Staking) آن هم فراهم آمده است.

شبکه کوانت پروژه‌ای با اهداف بزرگ و جاه‌طلبانه است که کار خود را در حالی شروع کرد که با بازار نزولی ارزهای دیجیتال مواجه شد و به همین دلیل هم با موانع زیادی مواجه شد. اما مسئله مهم این است که در شرایط فعلی بازار، وضعیت Quant Nework امیدوارکننده به نظر می‌رسد و توکن QNT ارزش بیشتری پیدا کرده است.

حالا سوالی که برای خیلی‌ها پیش آمده این است که آیا این شبکه می‌تواند با بکارگیری سیستم عامل اورلجر با بخش‌های دولتی و خصوصی قرارداد ببندد یا خیر. از طرف دیگر این شبکه در زمینه فعالیت خود رقیب خاصی ندارد که یک نکته مثبت برای آن محسوب می‌شود.

آینده شبکه کوانت
آینده شبکه کوانت

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به معرفی و بیان تمام نکات و مطالب مربوط به ارز دیجیتال و شبکه کوانت بپردازیم. کوانت به عنوان پلتفرمی روانه بازار ارزهای دیجیتال شد که سعی در برقراری ارتباط بین بلاک‌چین‌های مختلف را دارد. همانطور که پیشتر به آن پرداختیم هدف سازندگان کوانت برطرف‌کردن شکاف بین بلاک‌چین‌ها بود که این امر هم توسط شبکه Overledger حل خواهدشد.

در این پلتفرم توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال می‌توانند قرارداد‌های هوشمند خود را به گونه‌ای طراحی کنند که روی طیف گسترده‌ای از بلاکچین‌ها قابل اجرا باشد. این شبکه یک دفتر کل توزیع شده جهانی ارائه می‌دهد و نام آن را Overledger می‌گذارد. با استفاده از Overledger می‌توان اپلیکیشن‌های چند زنجیره‌ای یا MApps را ایجاد کرد که بر روی چندین زنجیره یا بلاک‌چین پیاده‌سازی می‌شوند.

سلب مسئولیت: این مقاله فقط برای اهداف آموزشی گردآوری شده است و نباید به عنوان توصیه مالی در نظر گرفته شود چرا که بازار ارزهای دیجیتال نوسانات زیادی دارد. هر سرمایه‌گذار باید قبل از تعهد به سرمایه‌گذاری، دیدگاه‌های متعددی را بررسی کند و با تمام مقررات محلی آشنا باشد.

همچنین ببینید

ارز دیجیتال پالیگان (Polygon) چیست؟

ارز دیجیتال پالیگان – Polygon با نماد MATIC یکی از محبوب‌ترین رمزارزهای بازار است که …

تحلیل تتر

تحلیل تتر

تحلیل تتر امروز شنبه 7 دی

تحلیل ارز دیجیتال

تحلیل ارز دیجیتال

تحلیل ارز دیجیتال به‌صورت روزانه، در راستای ارائه نمودار، سیگنال و انجام معاملات به‌صورت روزمره …

تحلیل ارز دیجیتال اتریوم

تحلیل اتریوم

بازار خرید و فروش و قیمت ارز دیجیتال با نوسانات زیادی که به همراه دارد …

    اطلاعات شما با موفقیت دریافت شد.
    کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.